Winkel

Tuinplantencentrum van Krugten is, tussen ’s-Hertogenbosch en Waalwijk, gevestigd in Drunen. Bij ons kunt u terecht voor advies, planten van hoge kwaliteit en tuinprojecten. Het advies en een bakje koffie zijn gratis, de rest bieden wij tegen scherpe prijzen aan. Ook kan in overleg worden thuisbezorgd. Ook dit is in de meeste gevallen volledig gratis!

Assortiment

Het assortiment is gebaseerd op snelle doorloop en hoge kwaliteit. Wij zijn altijd op zoek zijn naar mooie planten die we voor een scherpe prijs aan u kunnen aanbieden. Het hele jaar door staan er planten die bij het huidige seizoen passen.

Bomen

Wij houden van bomen. Bomen geven een extra dimensie aan uw tuin. Of hij nu fungeert als afscheiding of voor de sier, in alle gevallen zijn ze beeldbepalend. Wij helpen u graag bij de keuze voor een boom. Binnen ons bedrijf is zeer veel kennis over bomen, over het planten van bomen en over de verzorging daarvan.

In de winkel hebben wij een bescheiden sortering van bomen staan. Daarnaast kunnen wij alle soorten en maten leveren en voor u planten. Wij denken graag mee!

Heesters

Het overgrote deel van onze winkel staat vol met heesters. in deze categorie maken we onderscheid in bladhoudende en bladverliezende heesters. daarnaast kenmerkt een heester zich door de groeiwijze en de groeiplaats. Iedere heester heeft een bepaalde plaats in de tuin waar deze het beste tot zijn recht komt.

U kunt dit natuurlijk achterop het kaartje terugvinden, maar u kunt ook met ons alle soorten vergelijken en zo tot de beste oplossing komen voor de inrichting of aanpassing van uw tuin.

Perkgoed

Ook wel zomerbloeiers genoemd zijn een van de langst bloeiende planten. Deze bloeien vanaf het voorjaar tot in het najaar. Subtiel gebruik van deze planten zorgt voor een vrolijke toon op een balkon, in een verharde tuin of in een voornamelijk groene tuin. Dit vergt echter wel extra werk omdat de meeste soorten regelmatig water nodig hebben. Ook het verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt er voor dat deze plantjes extra mooi voor de dag komen.

Begin mei gaat het perkgoedseizoen bij ons van start. Dit is ook de periode dat wij ook op zondag geopend zijn. Ons assortiment perkplanten wordt elk jaar groter en uitgebreider. Door de snelle omloop van voorraad zijn er wekelijks nieuwe soorten en kleuren te vinden.

Vaste Planten

Vaste planten zijn meerjarige planten. Er zijn wintergroene vaste planten, maar het overgrote deel sterft in de winter bovengronds af. Daarna komen ze ieder jaar groter terug. Bij een juiste mix aan soorten volgen de verschillende vaste planten elkaar op in de bloeiperiode. Hierdoor kunt u het jaar rond bloeiende vaste planten in uw tuin hebben staan.

Bemesting

Iedere plant heeft zijn eigen bemesting nodig. De juiste hoeveelheid en juiste soort zijn hierbij van groot belang. Voor iedere plantgroep hebben wij een combinatie van bemestingsmiddelen. Deze kunt u niet standaard in de winkel kopen, maar zijn door ons afgestemd op de plant. U krijgt altijd de gewenste hoeveelheid en een gedegen advies over de toediening van de middelen. U kunt het zelfs helemaal aan ons overlaten, daar maken wij onze handen graag voor vuil.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Tuinplantencentrum Van Krugten maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie Accepteren